Administraattorit (ylläpitäjät) antavat julkaisuoikeuksia kun kirjautuja on tunnistettu. Olemme nostaneet sivuston turva-astetta tapahtuneiden hyökkäysyritysten vuoksi.
Tällä hetkellä meitä on vain kolme joista kaksi ensimmäistä ovat aktiivisimmin läsnä. Heimo Kuukkanen, Hannu Kuukkanen ja Paula Bergqvist.
Yhteyden aktiiviylläpitäjiin saat etusivulla olevista sähköpostilinkeistä. Oikealla olevassa valikossa alimmaisena on myös yhteydenottolinkki, jonka kautta yhteystietomme ja yhteyslomake löytyy.

Sivuja voivat muokata kaikki kirjautuneet jäsenet julkaisuluvan saatuaan. Kommentointi tapahtuu sivun oikeassa yläkulmassa olevaa mutteria klikkaamalla. Valikosta valitse "Muokkaa". Esiin avautuu muokkausikkuna jossa voit kirjoittaa tai korjata kyseisen sivun tekstiä. Kirjoita oma kommenttisi mieluiten alimmaiseksi ja kirjoita sen alle oma nimesi, se on kohteliasta. Loukkaavista teksteistä kannattaa ottaa yhteys ylläpitäjiin heti tekstin havaittuaan. Jokainen kirjoitusoikeuden saanut voi poistaa asiattomuudet sellaisia havaittuaan. Myös teksteissä olevat asia- tai kirjoitusvirheet saa korjata. Sellaisesta aktiivisuudesta ylläpitäjät ovat kiitollisia. Kuvista puuttuu usein myös henkilönimiä ja niitä niihin eritoten kaivataan. Epävarman nimen perään voi laittaa kysymysmerkin, vääräkin nimi saattaa tuoda jonkun mieleen sen oikean.

Kokonaan oman jutun voit kirjoittaa sellaisista hakemistoista joissa alhaalla vasemmalla on sininen buttoni jossa lukee "+ Uusi". Klikkaa sitä - saat puhtaan muokkausikkunan. Kun olet kirjoittanut sivulle uuden tekstin, muista kirjoittaa myös otsake erilliseen otsakekenttään (ylin kenttä). Voit kesken kirjoittamisen painaa "Tallenna" painiketta, se varmistaa, ettet hukkaa tekstiäsi jos satut poistumaan koneen äärestä. Istunnolla on käyttämättömänä tietty aukioloaika ja jos tekstiä ei ole talletettu se katoaa, kun istunto lakkautetaan käyttöjärjestelmän toimesta automaattisesti. Muista myös klikata "Tallenna" kun lopetat kirjoittamisen ja poistut Vartsikasivuilta. Voit koska tahansa palata lisäämään tai korjaamaan tekstiäsi. 

Kun olet tuottanut uutta aineistoa, se julkaistaan välittömästi ja voit tarkistaa sen ulkoasun ja sisällön selaimesi kautta. Jos artikkelisi "katoaa", se löytyy muistamallasi jutun "avainsanalla", vaikkapa yksi erikoinen sana otsakkeesta. Kirjoita tuo sana sivun vasemmassa alalaidassa olevaan hakukenttään ja klikkaa "Käynnistä haku". Hakutulosten joukosta löytyy artikkelisi.

Kannattaa kirjoittaa uusi juttu ensin omalle koneelle jollakin tekstinkäsittelyohjelmalla ja tallentaa se varastoon omalle kovalevylle. Joomlassa saattaa sattua, että juttu ei tallennu oikein ja se häviää jostakin toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Joomla ilmoittaa, että "sinulla ei ole oikeuksia katsoa artikkelia" ja juttu katoaa.  Tämä saattaa johtua kirjoittamisen aikana mahdollisesti tehdyistä muista toimenpiteistä. Kun juttu on valmiina, se on helppo leikata - liimata sivulle ja tallentaa heti, jolloin ei tarvitse tehdä mitään muuta kirjoittamisen ja tallentamisen välillä ja juttu on kaikissa tapauksissa tallessa uutta yritystä varten. Teksturistasi saattaa siirtyä kirjasinmäärittelyjä tekstin mukana mutta huomaamme ne ja poistamme täällä jossain vaiheessa.

KIRJAINTYYLEISTÄ
Voit korostaa tekstissäsi osia (esim. väliotsakkeet) lihavoittamalla tai alleviivaamalla tai kursivoimalla. Nämä tyylit löytyvät muokkausikkunan yläreunasta. Sieltä voit tehdä mm. linkin ulkoisille sivuille tarvittaessa. Merkkaa linkkivalikosta ulos menevälle linkille avautuvaksi uusi selainikkuna.

Terveisin: Hannu
hannu.kuukkanen(@)elisanet.fi