Kuvien lisääminen tapahtuu valitsemalla, kuva kerrallaan, palvelimella olevista kansioista (muokkausikkunan alareunassa "lisää kuva"). Kuvakansiot tulevat esille, kun klikkaat "lisää kuva" ikonia muokkausikkunan alalaidassa. Jos näet kansion jossa on oma nimesi, se sisältää omia kuviasi. Jos kansiota omalla nimelläsi ei näy, sinulla ei ole omia kuvia palvelimella. Pyydä ylläpitäjää luomaan sinulle kansio ja lähetä kuvat hänelle.
Palvelimelle kuvien tuonti on sen verran hankala operaatio, että olemme sälyttäneet sen ylläpitäjien harteille. Heimo Kuukkanen, Hannu Kuukkanen ja Paula Bergqvist voivat viedä kuvan kansioosi. Jos sinulla ei ole kansiota, sellainen tehdään sinulle. Lähetä kuva sähköisessä muodossa (digitoituna) sähköpostin liitteenä tai kirjeitse paperipostissa. Etusivun sähköpostilinkeistä voit kysyä kotiosoitteet jos et niitä muuten tiedä tai muista.

KUVAKOOT: maksimi 700 pixeliä, leveitä mieluiten 500 pixeliä. Tämä siitä syystä, että sivun julkaisupainoa nostaa nimenomaan kuvat. Mitä kevyemmät (pienemmät ja optimoidummat) sitä enemmän niitä sivulle mahtuu. Hyvä kuvankoko kilotavuina on 40 - 80 kilotavua (kt). Pixeli on kuvaruudun mittayksikkö (yksi näyttöpiste (px tai pix)) ja sitä tukevat kaikki kuvankäsittelyohjelmat. Kuva tallennetaan, koon muutoksen ja mahdollisen muun käsittelyn jälkeen, JPG muotoon. Kuvan pakkaus tapahtuu tallennettaessa ja se tehdään keskitasolle. PhotoShopissa esim. laatutaso 6. Se yleensä riittää verkkojulkaisulaatuun ja kuvatiedostot ovat keveitä. Jos et osaa käsitellä kuvia tai sinulla ei ole siihen ohjelmia, lähetä kuvat sellaisenaan, voimme käsitellä kuvat täällä esityskuntoon.
Kuvan kokoa voi säätää vielä muokkausikkunassa. Klikkaa kuvaa siten, että näet kehyksen jonka kulmissa, oikeassa ja alareunassa keskellä on pienet neliöt. Kun valitset oikean alanurkan neliön kursorilla, voit pistettä liikuttamalla säätää kuvan koko haluamaksesi. Kuvan ollessa kooltaan 700 pixeliä, se ulottuu sallitun palstan reunasta reunaan.Terveisin: Hannu
hannu.kuukkanen(@)elisanet.fi