Wanhojen Wartsikalaisten Tapaaminen eli WWT-ilta 24.10.2009

Paikalla oli noin kolmekymmentäviisi henkeä entisiä ja nykyisiä Vartsikalaisia.Yllättäen huomasimme muutamassa hetkessä nuortuvamme kymmeniä vuosia, kun muistot nuoruudesta kumpusivat.  Näillä sivuilla ennen esiintymättömät ystävät ja naapurit huomasivat muistavansa aivan yllättäviä asioita ja ihmisiä vuosikymmenten takaa.  Meillähän oli suorastaan hauskaa vaikka tilaisuus oli täysin alkoholifree. Osoitimme myös, että 50-70- lukujen kovaksi keitetty sukupolvi tuli  kuusi tuntia toimeen ilman telkkaria, tietokonetta ja kännykkää. Hurrrjaa.  Sirpa oli valmistanut tarjoilut ja saimme herkullista juustokeittoa, sämpylöitä ja kahvia monine lisukkeineen. Kaikki oman keittiön tuotteina. Kiitämme järjestelytoimikuntaa monipuolisesta avusta ja eritoten Hannuntytär Mariaa.

Tilaisuuden tarjoilut valmisti Sirpa, jonka apuna loppusilauksessa olivat järjestelytoimikunnan muut jäsenet ja Maria. Kauden keitto useampine sämpylävaihtoehtoineen ja kahvitarjoilu lisukkeineen olivat menu'n sisältöä. (Soikkakin sai pyytämänsä juustokeiton reseptin.)

Tarjoilujen välissä  vieraat tarjosivat omia muistelujaan Vartsikan vaiheiltaan ja erityisen tunnustuksen annoimme Martti Backmannille Karjatanhuanpolulta, joka tarinoi meille kokemuksiaan Vartsikan ajoilta todella hyvin tilaisuuden henkeen osuen.  Kuulimme myös muita ansiokkaita avauksia uusien kykyjemme listalta.  Heistä kuulemme tahi ainakin saamme lukea mitä pikimmin, toivottavasti.  Hannu ja allekirjoittanut pyrkivät sitkeästi videoimaan kuullut puheenvuorot ja irtotarinat.  Näistä saamme pätkiä tai koosteita näille sivuille ja näinä aikoina.

Tilaisuus kaikenkaikkiaan avasi muistojen arkkuja ja Riitan (Tirkkonen-Walkila) puheenvuoro pani ajattelemaan, kuinka hyvin asiamme olivatkaan tuolloin 50-60-luvulla Vartsikassa yhteisöllisesti, vaikkeivät ehkä aina niinkään aineellisesti. 

Klo 15 - 21 välille varattu aika kului lähes kokonaan eikä kesken kyllästyneitä löydetty nurkista tai ulos hiipimästä. Meihin ex- tai nyky kyläläisiin kuulumattomat avecitkin kestivät loppuun asti, kuin miehet. Kiitos teille ja onnittelut Milille ja Malille.  Kikka (Sirkka-Liisa) Ollikaiselle myös  kiitos, kun jaksoit ja osasit pitkästä matkasta ja väärällä osoitteella perille asti.  Heimon moka, kun en huomannut/muistanut lähettää sitä uutta ja oikeaa osoitetta (dementtus unhotus sorrymun).

 Kiitos teille kaikille: Heimo ja Sirpa sekä järjestelytoimikunta.

Vahojen Vartsikalaisten tapaamisesta vuonna 2009 tehtiin pari videokoostetta jotka ovat nähtävillä YouTubessa.

Osa 1 yleistä keskustelua ja kahvittelua >

Osa 2 kerrottiin tarinoita >