WWT-ilta eli  Wanhojen Wartsikalaisten Tapaaminen 12.4.2014

Illan teemana oli tämän satunnaisesti koostuneen kyläyhteisön "entisten nuorten" tapaaminen vuosikymmenten jälkeen. Edellisestä kerrasta on jo 4½  vuotta. Tapaamistamme  väritti tänä vuonna 60-luvun poikabändin jäämistö eli Passing Five- yhtye 2/5+1.
Tuo +1 on jo kolmatta polvea Kuukkasklaania, joka dominoi Vartsika-sivujakin... pahoitteluni siitä...siis dominoinnista.   Hannu esitteli illan yhtyeen, jossa soittivat alkuperäisjäsen Hannun itsensä lisäksi Jorma Nordlund ja Jakke Kuukkanen ja kuten arvaattekin niin ohjelmisto oli 60-lukua.  Paikalla oli porukkaa tuo vakiona nähty 35 henkeä eli hyvin mahduttiin.

Illan tarjoiluista vastasi tavan mukaan Sirpa, joka oli valmistanut käytännöllisesti katsoen kaikki pöydän antimet. Pöydässä oli kahta laatua keittoa, uunituoreita sämpylöitä, kolmea lajia maustelevitteitä ja kahvin kanssa kääretorttua. Sirpan vapauttivat keittiöstä ja tarjoilusta Hannuntytär Maria ja Jaken elämänkumppani Heidi Gråsten joka myös toimi illan yhtenä kuvaajana. Heimo joutui tiskiin illan päätteeksi, ainakin kuivaamaan ja järjestämään tuolit ja pöydät paikoilleen, niinkuin Kontion Majallakin tanssien jälkeen.
Heimon ja Sirpanpoika Jari toimi sukupolvien välisen kuilun siltana ja edelleen; Jarinpoika Jakke toimi portsarina ja orkesterin rumpalina. Teknisenä tukena ja toisena sukupolvien välisenä siltana toimi Juha Kuukkanen.  Vartsikasivujen rungon uudelleen pystyttänyt Jyry Kuukkanen ei päässyt seuraamme.
Hannu Kuukkanen on tehnyt lähes kaiken näkyvän työn Vartsiskasivujen kunnostuksessa tarinoitten lisäksi. Kiitos hänelle.
Sivuille ovat kirjoittaneet:  Hannu Kuukkanen, Riitta Tirkkonen-Walkila, Martti Backman, Reino IV Nieminen, Paula Bergqvist, Sinikka Liljeberg-Peltola, Leo Kinnari, Jukka Lehtinen, Pyry Louhisto, Juha Öhman, Heikki Ketonen sekä allekirjoittanut Heimo Kuukkanenkin.  Kuvia on runsaasti mm.Erkki Vakkalan, Bergqvistien, Kairavuoitten, Jyry Louhiston, Kuukkasten, Kinnarien ja Riitta Tirkkonen-Walkilan albumeista. Toivoimme tietysti lisää sekä tarinoita että kuvia. Anna-Maija Holm o.s. Vakkala toimittikin vanhan albumin kuvattavaksi soveltuvin osin. Edellisen tapaamisemme parasta antia oli Mauri Backmanin tarinoitten lisäksi Kairavuon sisarusten kertoma tarina Jussin (Juhani Kairavuo) moposta.

Tervehdykset tilaisuudesta syystä tai toisesta poisjääneeiltä:
Martti Backman. (Viipurissa kirjoittamassa. Terveisiä. Lupasi korvaukseksi kirjoittaa V-sivuille lisää)
Vilhuset Pekka ja Leena nyk. Laukkanen? (Eivät pääse, terveisiä kaikille)
Jari ja Erja Härkönen (eivät pääse, matkoilla, terveisiä kaikille)
Sirkka-Liisa Ollikainen-Heinonen (ei pääse on Kanadassa sisartaan Tuulikkia katsomassa.Terkkuja.)
Juhani Kairavuo(peruutti, vaimon synttärit) (Mali ja Mili eivät myöskään päässeet)
Eeva Salonen (poikkesi peruuttamassa tulonsa, matkoilla, terveisiä)

Olisimme halunneet esitellä Vartsikasivujen uusimman ja samalla vanhimman tekstintuottajan eli Reino I V Niemisen, joka on merkittävässä määrin kohottanut sivujen historiallista ja laadullista tasoa. Hän ei vain valitettavasti voinut saapua paikalle.

Toivoimme tapaamiseemme myös paria Reinon ikätoveria, mutta Paavo Vakkalalle ei päivä sopinut ja Sirpan eno, Olavi Juurinen sairastui vakavasti alkuvuodesta ja menehtyi parisen viikkoa sitten 87 vuoden iässä.

Sitten iloisempiin asioihin:
Aktiivisena herättäjänä tähän tapaamiseemme toimi kauas Vartiokylästä ajautunut Henellin Laila eli nykyinen Laila Hahtio, joka asui aikoinaan Humikkalantien ja Klamintien (Parikkalantien) risteyksessä ja vaikutti myös Kontion piirissä. Tämä nykyinen "Laila turkulainen"ei vielä halunnut kertoa tarinoitaan patisteluistamme huolimatta, mutta toivotaan...toivotaan... (Laila kertoi patisteltuna videolle yhden pikku jutun kylläkin. Linkki sivun alaosassa, kommentoi Hannu)
Toinen aktiivinen herättelijä oli Heleniuksen Helena (nyk.Karnavaara), joka asui Riskutien puolivälin kieppeillä lähellä Nevan Sirkkaa (nyk Adlercreutz) joka asui myöhemmin myös Käätypolulla melko pitkään. Toivomme, että Sirkkakin voisi hieman muistella näitä 1950-80 välin aikoja meille jossain vaiheessa. Samoin Wolfin Oiva, Riitta (o.s.Halme) puolisoineen, voisivat tarinoida värikkäistä vaiheistaan sekä moni muu, joka nyt ujosteli esittää muistelujaan julkisesti.

Hauskaa iltaa muistellen, Heimo ja Sirpa sekä toimikunta

P.S. Illan tuotosta yht.400€ jäi kulujen jälkeen.100 €, jonka toimikunta päätti lahjoittaa Lastensairaalalle.

The Passing Five 2/5+1 eli vasemmalta Jakke, Hannu ja Jorma

Yleistä seurustelua ja orkka valmistautuu

Ilpo, Helena K, Helena R ja Sinikka

Sirkka, Riitta, Laila, Sirpa, Anna-Maija, Maj-Brit, Oiva ja Riitta

Riitta, Laila, Holger ja Pyry

Kansakoulukaverit vanhojen kuvien äärellä. Sirkka ja Sirpa

Juha, Sirpa ja Jyry L

Ilpo (takaa),Pyry, Maria, Else-Maj, Sinikka, Jakke ja  Soikka(Soili)

Annukka, Liisa ja Jyry. Taustalla Riitta ja Else-Maj

Maj-Brit, Paula B, Juha, Paula V (selin), Anna-Maija ja hieman Maritaakin

Kaikki kuvat otti Heidi ja paljon lisääkin. Kiitos.

Tilaisuudesta otetut videot ovat linkin päässä YouTubessa:

Cold Winds of the World ja tuttuja kasvoja
https://www.youtube.com/watch?v=yIfXBZWsiP8
Past in the Future, yleisöä ja yksi muistelma urheiluseura Mellunkylän Kontion toiminnasta
https://www.youtube.com/watch?v=zL0jeR0A10Q