Tervetuliaissanat 24.10.2009
  Hyvät Wanhat Wartsikalaiset sekä muutkin ystävät, tutut ja muutama sukulainenkin.  Haluan samalla tervehtiä myös niitä, jotka monesta eri syystä eivät päässeet tähän tilaisuuteen. Yhdessä voimme täällä muistaa ja muistella myös edesmenneitä lapsuuden ja nuoruuden ystäviämme
 Olen useaan otteeseen toivonut tätä mahdollisuutta tavata teitä kaikkia “entisiä nuoria” Vartiokylästä ja eritoten Käätypolunlaaksosta, joka useimpien tarinoiden polttopisteenä on toiminut Vartsika- sivuilla. Vartsika- sivujen tarina alkoi vuonna 2007, jolloin Hannu veljeni sai sähköpostia Bergqvistin Paulalta yhteisen työnantajansa asioissa. Siinä sitten hetki selviteltiin, että onko kyseessä se sama Hannu tai Paula sieltä Käätypolun kulmilta ja olivathan he. Sain molemmilta viestejä tästä iloisesta nettikohtaamisesta ja Paula jo melko pian toivoi tällaista yhteistä tapaamista. Hannu- veljeni sai sitten asiasta ammatillisen herätyksen ja päätti laittaa muutaman kuvan ja tarinan nettiin käyttäen ilmaista Googlen tarjoamaa kotisivupalvelua, mutta huonosti kohta kävi. Ilmaiset sivut katosivat noin 60:n tarinaa mukanaan muutaman kuukauden kuluttua nettiavaruuteen jälkiä jättämättä. Operaattori ei ilmeisesti vieläkään ole antanut mitään selitystä tapahtuneelle. Hannulla ja minulla oli muutama tarina tallessa omilla koneillamme ja saimme pelastettua Hannun omille Webgac- sivuille 48 tarinaa välivarastoon. Riitta joutui ilmeisesti kirjoittamaan lähes kaiken uusiksi. Jyry- poikani ja Hannu- veljeni yhdistivät nyt voimansa ja kerjäsivät uusien maksullisten Vartsika- sivujen rahoittajiksi Jyryn vaimon Johannan omistaman Kaivokukka Kampin ja palvelutarjoaja Neutechin. Jyry pystytti sivuston ja Hannu ulkoasun. Minun osalleni näytti jäävän täyttää sivut tarinoilla. Onneksi muutama muukin osallistui talkoisiin, sillä itseäni alkoi jossain välissä arveluttaa prosentuaalinen osuuteni. Paula, Riitta, Martti ja Hannu ovatkin kiitettävästi pinkoneet perässä. Kiitos myös teille muille tarinoistanne.
 Tarinoita on nyt lähes180 kpl ja lukuketoja n.35.000. Valokuviakin on nyt yli sata ja niissäkin noin 2700 vierailukertaa. Omissa tarinoissani olen melko laveasti käsitellyt Vartsikaa, henkilöitä ja aikaakin, mutta muistini on rajoittunut kovasti vain omiin kokemisiini ja tekemisiini.  Vartiovuoren partiolaisten kesäjuhlasta kertova tarinani on hyvä esimerkki vinkistä, joka herätti erään muiston: Martti Backman lähetteli sähköpostia tähän tapaamiseemme liittyen ja muistimme Sirpa- vaimoni kanssa hänet Hannun koulukaverina. Yritimme muistaa myös, miksi nimi on muutenkin niin tuttu. Seuraavana päivänä mieleeni välähti kuin tyhjästä nimi: Friz Hugo Backman ja kysyin Sirpa-vaimoltani, kuka tämä henkilö oli ? Vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä: “Teatteriohjaaja ja näyttelijä sieltä Karjatanhuanpolulta.” Siitä aukesi koko muistikuva tuosta tapahtumasta ja pian se olikin luettavissa Vartsika- sivuilta Martti Backmanin kommentein ja lisäyksin. Kiitos hänelle. Nyt toivonkin teiltä arvon läsnäolijat sekä sivujemme lukijat, että palauttaisitte omaan ja meidän muiden mieliin tällaisia “herätteitä”. Jos itse ette halua, “saa aikaiseksi” tai ette mielestänne osaa kirjoitella, niin tarjotkaa aiheita teitä kiinnostaneista tapahtumista, henkilöistä, paikoista yms. Yritämme koota niistä tarinoita kukin omien kokemustemme kautta. Voimme myös kirjoittaa tarinaksi tai muisteluksi kertomanne asiat. Muisteluitten kerääjiksi ovat ilmoittautuneet: Paula, Riitta, Hannu, Juha ja Heimo. Olemme koko illan käytettävissänne ja palaamme tarvittaessa asiaan myöhemminkin mielellämme. Muiden tarinankirjoittajien tai läsnäolijoitten puheenvuoroja ja kommentointia haluamme kuulla kaiken iltaa.
 Hauskaa iltaa meille kaikille, tervetuloa, Heimo ja Sirpa Kuukkanen