Isä Viljo Kuukkanen ja nuori koiranpentu Pia.

Veljekset Heimo ja Hannu vilvottelevat lapsuuden kuumana kesäpäivänä. Myöhemmin altaassa kasvatettiin kyykäärmeitä (Heimo).

Kinnarin Esko ja Hannu

Heimo ja Pia painivat. Takana oik. isän käsikärryt joista juttukin.

Pia ja Heimo. Pialla isän tekemä reki jolla kauppakeikat sujuivat talvisaikaan.

Pialla oli myös oma hieno kauppakassi. Kahvan ympärille oli kiedottu eristysnauhaa jotta kieli ei jäätyisi talvella kahvaan kiinni. Kassissaan Pia kantoi yleensä omat ostoksensa kuten halpaa makkaraa ja kauniilla katseellaan kerjäämänsä luun.

 Heli-täti , Riitta serkku ja Lahja äiti. Taustalla näkyy alkuperäisellä paikallaan vanha kesämökki. Myös puukaiteet ja portaat muuttuivat betonista valetuiksi jossain vaiheessa.

Pia ja äiti. Harvoin Piaa pääsi näin liki ilman märkää pusua. Ehkä pusut oli jo jaeltu.

Äiti ja Hannu perunoita kaivamassa. Taustalla on aito puusee. Kinnarin talo on ilmeisesti vasta kuoppa-vaiheessa. Mitään rakenteita ei näy kuvassa mutta ikäänkuin multakasa olisi.

Olavi eno, poikansa Eero. Rattailla Hannu ja Olavin toinen poika Lauri.
Alla on Tammelundin ukin valmistamat käsikärryt. Taustalla Tirkkosen talo.

Ilves Veljekset. Heimo, Hannu ja Tanu. Eniten ilves Tanu on hiljattain saatu kissaherra Hannun sylissä.

 

Kesäisen iltapäivän onnea ja autuutta hiljakkoin valmistuneen omakotitalon länsiseinustalla. Pia koira on isän kainalossa. Se ilmeisesti saa kohta kahvia. Kun tuossa tilanteessa Pialle sanoi: "hae kuppi" se lähti viivana ja toi tullessaan oman alumiinisen vesikuppinsa kahvia varten. Klonks. Tilkka kahvia ja runsaasti maitoa ja sokeria. Kuvassa vasemmalta: Hannu, Lahja äiti, äidin ystävä Eva, Heimon perhosentoukkaherbaario (taustalla kivijalan vieressä), Pia ja Isä Viljo. Pöytä ja penkki ovat muistoja kesämökkielämän ja talonrakennustyömaan ajoilta jolloin pöydän ääressä oli toisinaan isompikin porukka ja vahvemmat juotavat.

Tässä Pia neiti poseeraa kuvaajalle äidin kanssa. Sokeripala on isän kädessä. Kahvit on kaiketi juotu jo.

Lahja äiti mansikkamaalla. Huomaa marja-astia, isän kenttäpakki, jossa kahvi tai soppa on kiehunut joskus sodan aikana ja monasti sen jälkeenkin leirinuotiolla. Taustalla Vinnarin talo ja Ahlrosien sauna.

Olavieno, Hannu, Piia ja Lahja. Piia oli aina läsnä kun kahvipannua tuotiin pihalle. Se ei koskaan kerjännyt mutta piti huolen, että sen kiltti läsnäolo huomattiin ja palkittiin kahvikupposella.