Tanssit Kontion majalla tarinan lopussa mainitsin Passing Five bändimme joka harjoitteli ja soitti majalla muutamia vuosia ennen hajoamistaan.

Passing Fivella on omatkin sivut verkossa + FB sivu. Bändi on nimittäin koottu uudelleen ja keikkailee aktiivisesti.

Bändin perusti vuonna 1962 Markku Marko Putkonen joka asui Vesalassa. Bändi sai nimen ja varsinaisen keikkailun bändi aloitti vuonna 1963. Bändissä soittivat alkuperäisessä kokoonpanossa: Marko Putkonen (laulu, trumpetti ja akustinen kitara); Timo Laihanen (soolokitara ja laulu); rytmikitaraa soitti Seppo Saarikoski joka avioitui melko alkuvaiheessa ja hänet korvasi Hannu Kuukkanen (puoliakustinen kitara ja laulu), Jarkko (Jaska) Helminen (akustinen basso); Ismo (Igå) Kanula (rummut ja laulu). Ensimmäisenä inttiin lähtenyt Timppa Laihanen vaihtui Jorma Nordlundiin joka oli laulanut aiemmin mm. Roques kokoonpanossa ja soittaa akustista kitaraa.
Osin bändiläiset olivat Veslasta (Markku, Timo ja Jaska) minä Vartsikasta  ja Ismo Kanula asui aluksi Santahaminassa ja sittemmin Iso Roballa keskustassa. Jorma asui Kontulassa Keinutiellä. Markku, Igå ja minä olimme koulukavereita Kuliksen yhteiskoulusta.

Treenasimme Markun kotona, meidän kotona ja sittemmin Kontion majalla. Olimme kerran treeneissä myös Laajasalon VPK:n talolla. Sikäli mielenkiintoista, että asun nykyään juuri Laajasalossa ja juuri siinä talossa josta tuolloin kävimme Ismo Kanulan kanssa lainaamassa jatkoroikan. Ismo tunsi talossa tuolloin asuneet pojat.

Tämän hetkiseen bändiin kuuluu lisäkseni Jorma Nordlund, Jaska Helminen ja Iso Kanulan kuoltua aivan liian nuorena, rumpuihin saatiin Heikki Heka Niemi joka on soittanut mm. Stratoksessa ja Roquesissa, sekä Timpan tilalla soitta soolokitaraa Arde Arto Mikkonen joka on soittanut mm. Brothers & Othersseissa.

Marko Putkonen oli mukana bändin keikalla Natsa Klubilla, muistelemassa menneitä ja vetäisemässä pari biisiä mahtavalla bassollaan. Natsan linkistä avatuvalla sivulla on kelattava kuvanauhaa alas, jos haluaa nähdä kuvia Passereista ja Markosta keikalla.

Passing Five verkkosivut >
Passing Five FaceBook >

Passing Five kuvattu vuonna 2016 Onnentien treenikämpällä. Tällä kokoonpanolla on tehty keikkoja mm. Natsa Klubilla.


 Passing Five on nyt kasvanut yhdellä miehellä lisää kun Jukka Mikkonen on tullut joukkoomme kiipparistina ja laiteguruna. Jukan koskettimista irtoaa soundi kuin soundi ihmisen vihellystä myöten. Eri instrumentit luovat juuri oikean äänimaailman vanhoihin tuttuihin cover-biiseihin ja Jukka on muusikkona ihan Pro. Tämä on kuvamanipulaatio jossa Jukka on lisätty PhotoShopilla mukaan edelliseen kuvaan. Sijoitus johtuu Jukan kuvan alkuperäisen muodon rajallisuudesta. Tämä on käänteistä "neuvostoretushia" jossa ihmisiä pikemminkin häivytettiin kuvista. Bändin nimi voisi olla nyt vaikkapa Passing Five +1 tai Passing Five+. Tällä kokoonpanolla on jo soitettu Natsa Klubilla ja viimeksi Juha Kuukkasen 60v. syntymäpäivillä, sekä Jaskan 70v. synttäreillä. Ja kaikilla oli niin mukavaa. Suunnitelmissa on konsertti Itiksen Stoalla joskus ensi keväänä? Vanhojen Kontionmajan keikkojen muistoksi. Paltaan asiaan.