Huhtasuontie ja asukkat

  Vuodet 1969 -95 Huhtasuotie on ja oli reilut sata metriä pitkä kääntöpaikkaan päättyvä tienpätkä Kiviportintiestä vasemmalle, Itäväylän suunnasta, juuri ennen Soraharjuntietä ja sen nykyisiä punatiilisiä kerrostaloja.
Ylenit ja Särkiöt asuivat 2:ssa Borgströmien kanssa, mutta eri aikoinako?
Mikä mahtoi olla Saulin sukunimi? Ennen Hartikaisia asui se Sauli. Jyry saattaisi muistaa?


  70- luvulta alkaen siellä asui vasemmalta alkaen: 2 A: Ylenit, Särkiöt,  2 B:  Borgströmit / Grönholmit,  4. Kiikat, 6. Hartikaiset / ??,  8. Liljaniemet / ?? ,  tyhjä tontti (myöh. paritalo n.v.80 10A: Rossit / Kristianssonit / Sistoset ja 10B: Suikit / Finellit / Vallilat. ja oikealta  1. ?? / ?? /Haapalat/??,  3. Pulkkiset,  5.Lehkamot / Leskiset/ ??,  7. Nurmiset(kesämökki) / Haapaset,  9. Lampiot / Kuukkaset / Aarniot


  Tämä tien pätkä on käsitykseni mukaan osin rakennettu ex.maanviljelijä  Gustafssonin entisille viljelyksille ja Kiviportintie 2:n kerrostalotontti on samaa aluetta. Kiviportintie oli tuohon aikaan jo bussiliikenteelle kunnostettu asfalttitie ja askel lähempänä sivistystä ja kaupungin palveluja. Myös Huhtasuontie oli saanut vuosien -65 -67 kieppeillä armosta pintaansa asfaltin ja sen alle kaupungin vedet ja viemärit. Samassa yhteydessä myös täällä oli tonteista lohkottu osa tien alle,  tai ainakin maksatettu n.10%:iin asti  tontin arvosta “kateuspykälän” mukaista maksua tien hintana. Tien päässä, tonteilta 9 ja 10, meni täydet 10% tonttia  kääntöympyrään tien päättyessä. Epäviralliset kulkuyhteydet Kaukopääntielle ja Ummeljoentielle katkesivat, kun Rakennusliike Suikki alkoi rakentaa nro10 :n tontille kahden perheen paritaloa.  Muutkin naapurit alkoivat vaalia rajojaan ja pystyttivät erilaisia aitoja; laudasta tai aitakasveista.
 70-80 luvuilla lapsia ja nuoria oli tienpätkällä parhaimmillaan liki parikymmentä.

   Tiedoissani saattaa olla virheitä ja varsinkin puutteita, joten asiasta jotain lisää tietäviltä toivonkin kommentteja. Tuplakysymysmerkit (??) tekstissä viittaavat tietämäni mukaan kohdalta puuttuvaan nimeen. Nimien pitäisi olla ajallisesti peräkkäin, mutta vuosilukujakin voi laittaa, jos tietää.  Vartsika sivujen “Ota yhteyttä”- kohtaan voi helposti jättää tällaisen täydentävän tai korjaavan tiedon. Allekirjoittaneelle voi myös pirauttaa. Numero on luettelossa vielä kohdalla Kuukkanen Heimo ja Sirpa.
   Tarinoita ja muistoja tai muisteluksia voitte mielellään toimittaa sivujen ylläpitäjille tai ryhtyä rekisteröidyksi jäseneksi, jolloin saatte oikeudet kirjoitella ja muokata sivuja. Katso yhteydenotto- ohjeet etusivulta.

  Kirjoitteli,  Heimo Kuukkanen

P.S. Laittelen kohta kuviakin